Posturi de Transformare/Alimentare

In unele PA-uri, aparatajele sunt invechite, functionale de mai multe de 30 de ani si nu mai au caracteristicile de securitate necesare (celule fara dispozitiv de interblocare). In asemenea situatii se prevede instalarea de aparataje noi, cu toate caracteristicile de securitate necesare pentru a garanta securitatea muncitorilor si care sunt echipate cu dispozitive ce fac posibila:

  • Selectionarea automata a tronsoanelor de linie afectate de defectiuni, in timpi corelabili cu aceia ai dispozitivelor de protectie instalate in statie , pe feederii care alimenteaza PA-urile;
  • Comandarea de la distanta (din central operativ), deschiderea si inchiderea intreruptoarelor noi care se vor instala in PA;
  • Transmiterea la distanta a informatiilor vitale pentru eficienta si starea componentelor prezente in PA (ex: pozitia intreruptoarelor, eficienta bateriilor, accesul in caldire al pers. neautorizate, etc.)

Modernizarea celulelor de MT din posturile de transformare are implicatii majore in cresterea fiabilitatii instalatiilor, ofera posibilitatea includerii respectivelor posturi de transformare in sistemul de telecontrol si asigura o siguranta in functionarea crescuta odata cu scaderea intretinerii (aceste celule nu au nevoie de intretinere programata). Celulele ce se instaleaza in posturile de transformare sunt celule performante, modulare cu aparataj de comutatie cu stingere in SF6, sau in vid, etc. Toate celulele noi ce se instaleaza sunt prevazute pentru tensiunea de 24kV, pot fi prevazute cu motorizare la 24Vcc , in functie de cerinte. In cea mai mare parte, la instalarea noilor celule se pastreaza configuratia existenta, in sensul ca toate celulele cu separator si intreruptor se inlocuiesc cu celule cu separator de sarcina. Deasemenea se inlocuiesc si coloanele pe MT ale transformatorilor, in unele cazuri chiar si transformatoarele de putere, cu cablu si coloane specifice (conductor Cu, sau Al). Lucrarile ce se executa cuprind toate operatiile necesare demontarii celulelor existente, a cablurilor, coloanelor, peretilor despartitori, realizarii schemelor pe perioada de executie, mansonari, paravane de protectie, etc., precum si montajul si racordarea noilor celule in reteaua de MT, aceste operatii insemnand : realizarea canalelor de cabluri aferente, acoperirea spatiilor din podea ramase neacoperite cu table striata, realizarea racordurilor cu cabluri monopolare la celule, refacere instalatie iluminat deteriorata, lucrari de finisaj si zugraveli in interiorul camerei de 20kV si a camerei de JT, precum si alte reparatii. In cazul in care linia existenta este de alt tip fata de cel cu care se pot racorda noile celule, se vor realiza mansoane mixte performante in exteriorul postului, iar pentru linii existente 20kV monopolare se realizeaza mansoane drepte unipolare pentru cabluri MT cu camp radial cu izolatie extrudata.

 [responsive_gallery gallery = 6]

 

 

Limba
Parteneri

ELVAC GROUP

Vremea

Vremea in Craiova

Vizitatori

free counters