Linii Aeriene

Retelele aeriene MT din cadrul zonelor de retea MT/JT au in componeneta separatoare de exterior montate pe stalpi. Actionarea separatoarelor de exterior se face manual, cu posibilitati de interventia ingreunata, stalpii fiind dispersati in teritoriu si amplasati in locuri greu accesibile. Localizarea si izolarea defectelor se face cu dificultate, depinzand de mobilizarea si operativitatea echipelor de interventie, precum si a dotarii cu mijloace de observare, experienta si pricepere a echipei, drumuri de acces, conditii de teren, conditii meteo.
Montarea separatoarelor si a reanclansatoarelor telecomandate in retelele electrice aeriene de medie tensiune este necesara pentru cresterea fiabilitatii si capacitatii de protectie a instalatiilor electrice, ducand totodata la cresterea gradului de asigurare a puterii cerute si a continuitatii in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor. Solutia mai prezinta si urmatoarele avantaje:

  • Rapiditate in efectuarea manevrelor, cu implicatii in alimentarea rapida a consumatorilor la efectuarea manevrelor prin intreruperea tensiunii sau la alimentarea in caz de accident.
  • Elimina necesitatea corelarii manevrelor intre doua sau mai multe echipe operative. In cazul efectuarii manevrelor in perioada de consemn a personalului operativ, nu mai este necesara  solicitarea acestuia pentru efectuarea manevrei.
  • Micsorarea timpului de remediere a incidentului – cu avantaj in reducerea duratei incidentului si alimentarea rapida a consumatorilor din zona cu defect –  intrucat nu mai este necesara deplasarea echipei pentru exectuarea manevrelor de preluare si alimentare consumatorilor dupa izolarea zonei de defect.

Prin montarea separatoarelor si reanclansatoarelor telecomandate se va realiza supravegherea retelelor electrice dintr-un punct central (dispecerat), fapt care duce la micsorarea timpilor de interventie la avariile in LEA MT si implicit micsorarea timpului mediu de realimentare.

[responsive_gallery gallery = 3]
Limba
Parteneri

ELVAC GROUP

Vremea

Vremea in Craiova

Vizitatori

free counters